Работя в сферата на строителството като бояджия 12 години. Нямам документ за квалификация. Какво да направя, за да получа документ?

Придобиването на професионална квалификация се удостоверява с документ за професионална квалификация - Удостоверение за професионално обучение, или Свидетелство за професионална квалификация.
Придобиването на професионална квалификация по специалността "Бояджийски работи" можете да осъществите по два начина:

1. Чрез обучение в квалификационен курс, или
2. Като валидирате професионалните си знания и умения, които сте придобили по самостоятелен път.

Как мога да се запиша за обучение в присъствен курс по "Фризьорство" начално ниво?

Записването в курс по "Фризьорство" можете да направите по няколко начина:
1. Да подадете Заявление в офиса на Учебен център "Европартнер".
2. Да изтеглите Заявление от този сайт и да го изпратите по електронната поща на Учебен център "Европартнер" /Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите./.
3. Да подадете заявление в учебния фризьорски салон при преподавателката на адрес гр. Кърджали, ул. "Капитан Петко войвода" № 60, каб. № 16.
Заявлението за участие в курс е формуляр, образец на учебния център.
Всеки присъствен курс започва при сформиране на група от минимум 8 /осем/ обучаеми.
За началото на обучението ще бъдете уведомени от служител на центъра.
За подробна информация може да се обадите на GSM 0888673423.

Как да разбера, дали издаваните от вашия учебен център документи са легитимни?

Според Закона за професионалното образование и обучение /ЗПОО/ право да организират обучение и да издават легитимни документи за професионална квалификация, имат професионалните училища и колежи и лицензираните Центрове за професионално обучение /ЦПО/. ЦПО "Европартнер" е лицензиран с лицензия № 200612415. Лицензирането се извършва от Национална агенция за професионално образование и обучение /НАПОО/ - орган към Министерски съвет. НАПОО поддържа регистър на лицензираните центрове, където може да се провери кой център е лицензиран и кои са професиите и специалностите, за които има право да издава документи.